R44 en JIJ! Advies & Coaching gaan nauwer samenwerken

vrijdag 10 juli 2020
Met een kick-off bijeenkomst in Uden hebben R44 en JIJ! Advies & Coaching het startsein gegeven voor een nauwere samenwerking tussen de twee organisaties. De leiding en medewerkers hebben beter kennis met elkaar gemaakt en zullen in de naaste toekomst intensiever contact hebben. 

Evert van Tuijl van R44 legde de achtergrond van de samenwerking uit. “We hebben de ambitie om samen op te trekken. JIJ! vanuit zijn achtergrond in de zorg en dagbesteding en wij onder meer met onze ervaring met de werkplaats en de winkel. Het is belangrijk dat we dezelfde taal gaan spreken en in elkaars keuken kunnen kijken. Daarbij is het proces niet leidend maar helpend. Centraal is en blijft het goed helpen van onze deelnemers.”

Lotte Bongers van JIJ! ziet positieve punten in de samenwerking. “R44 mist een aantal zaken die wij hebben en omgekeerd. Daarin kunnen we elkaar helpen en aanvullen, bijvoorbeeld door laagdrempelige dagbesteding in te zetten. Wij hebben weer de mogelijkheid om mensen die een problematische achtergrond hebben op een werkplek te plaatsen. Op deze manier vullen we elkaar goed aan en ontstaat er een mooie synergie.”
Na afloop van de bijeenkomst was er nog de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en waar nodig gegevens uit te wisselen. Of zoals iemand het zei: het is altijd prettig als je weet welk gezicht bij welke naam hoort.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn