Deelnemers R44 maken 1,5 meter banken

donderdag 25 juni 2020


het eerste exemplaar is inmiddels gereed


Bijzonder tijden vragen om speciale acties. Dus toen in het teken van het ‘nieuwe normaal’ het verzoek bij R44 binnen kwam 1,5 meter banken te maken, werd daar direct positief op gereageerd. Zouhir, Phelan en Maarten gingen met hout aan de slag en het eerste exemplaar is inmiddels gereed.

Toen iemand een 1,5 meter bank online had gezien, was het idee snel geboren om zoiets ook voor Oss ook te gaan maken. Er werd met de centrummanager overlegd en Zouhir maakte een eerste ontwerp dat werd goedgekeurd. Maarten: “We hebben hout besteld via de Houthandel en zijn daarmee aan de slag gegaan. Eerst schuren, daarna ontvetten en tenslotte beitsen.”
Phelan vult hem aan. “Zouhir heeft de eerste versie grotendeels in elkaar gezet. In de afrondende fase hebben wij ook nog het nodige gedaan, zoals voorbehandelen en afwerken. Inmiddels is het eerste exemplaar gereed en zijn we bezig met de tweede. Uiteindelijk moeten er vier of vijf komen.”
De banken zullen geplaatst worden in het centrum, waar precies is nog niet bekend. De mannen zijn niet bang voor vandalisme. Phelan: “Ze zijn robuust gebouwd, zijn van stevig hout en goed verankerd.” “Bovendien”, zegt Maarten tot slot, “is het stadskunst en daar blijf je toch vanaf? Daar is het veel te mooi voor.”

Meer weten? Neem dan contact op met R44 via info@r44.nl of bel met 0412–763526.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn