Leesstoel van Zouhir te bewonderen in bibliotheek Oss

maandag 21 oktober 2019

"Samen maken we er iets moois van en daar ben ik erg trots op.”


Zouhir Abdo is een enthousiaste en gemotiveerde deelnemer van R44. Hij houdt zich daar vooral bezig met houtbewerking en dat is niet zo verwonderlijk want hij is vanaf zijn vijftiende meubelmaker. Hij deed dat in Syrië waar hij een paar jaar geleden moest vluchten vanwege de oorlog. Inmiddels maakt hij hier mooie meubels, zoals de leesstoel die in november te bewonderen en  te gebruiken is in de bibliotheek van Oss.
Het kostte Zouhir zo’n twee weken om de leesstoel eigenhandig in elkaar te zetten. De zitplek is voorzien van berglades en schappen voor boeken. Zouhir legt uit waarom hij koos voor deze stoel. “Hij is geïnspireerd op Nederlandse ouderen. Ik merkte dat zij over het algemeen graag lezen, iets wat Syrische ouderen minder doen. Als mensen moeilijk ter been zijn, hebben ze alles in deze stoel dicht bij de hand.”
Zouhir heeft het naar zijn zin bij R44. “Ik ben erg dankbaar voor de kansen en de hulp die mijn collega’s mij bieden.” Hij is dan ook weer hoopvol en wil zijn toerkomst opbouwen in Nederland. “Mijn kinderen hebben ook een goede toekomst hier. Ze hebben fijne vrienden, studeren elke dag en werken heel het weekend. Samen maken we er iets moois van en daar ben ik erg trots op.” 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn