Van plank tot vogelhuisje

dinsdag 2 april 2019

Hoe komt een product van R44 tot stand?

De deelnemers van R44 maken hun eigen producten of repareren en hergebruiken bestaande producten. Ze maken daarbij meestal gebruik van   bestaande grondstoffen, bijvoorbeeld gebruikt hout. Maar hoe gaat dat nou in z’n werk en hoe ziet dat er uit? In deze serie leggen we uit hoe dat tot stand komt en wie de mensen zijn die deze mooie (eind)producten maken.

Landerij VanTosse
De Landerij VanTosse omvat 70 ha in het gebied Stelt-Elzen ten zuiden van Oss. Het hart van de Landerij is de Tuinderij VanTosse, een voormalige heemtuin van twee ha. De werkschuur is verbouwd en ingericht als werkplek voor vrijwilligers, kantoorruimte en ontvangstruimte voor bezoekers. In de groentetuin worden op een milieuvriendelijke manier lokale groenten, klein fruit, vetplanten, kruiden en eetbare bloemen geteeld. Op de akkers worden graangewassen als spelt, tarwe, rogge, gerst en haver verbouwd, maar ook klein fruit als cranberry’s. Een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden maakt het mogelijk alle aspecten van het bijzondere landschap van de Landerij te zien. 
Onlangs kwam bij R44 het verzoek binnen voor het maken van 60 vogelhuisjes voor de Landerij VanTosse. De deelnemers gingen er meteen enthousiast mee aan de gang met als resultaat een mooie partij groene huisjes.

De bouwtekening is er, dus kan er begonnen worden 
Het hout ligt klaar om verzaagd te worden
De ruwe versie van het vogelhuisje is klaar
Daarna moeten ze geverfd worden
De deelnemers van R44 brengen de laatste details aan
Een andere deelnemer hangt één van de 60 vogelhuisjes op
Heeft u een klus of opdracht die gedaan moet worden, laat het ons weten. De deskundige deelnemers van R44 zijn gespecialiseerd in diverse soorten werkzaamheden.
En met het inschakelen van deelnemers van R44 helpt u ze bij de herintegratie in het arbeidsproces.   
U kunt ons bereiken per telefoon en mail: (0412) 76 35 26 of info@r44.nl
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn